Πόσες γυναίκες το κάνουν και σε ποιες ηλικίες ;  Γιατί το πρωκτικό σεξ είναι τόσο δημοφιλές ;


Πόσες γυναίκες το κάνουν και σε ποιες ηλικίες ;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στον ξένο τύπο όλο και περισσότερες γυναίκες δοκιμάζουν το πρωκτικό σεξ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης το 36% των γυναικών δοκιμάζουν την πρωκτική συνουσία σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών. Το 46% των ανδρών το ζητάνε από τη σχέση τους.  Το πρωκτικό σεξ, είναι πολύ δημοφιλές στις ηλικίες 20 έως 30. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σπάνε το ταμπού αναφέρει η Kimberly McBride, Ph.D. σεξολόγος και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Toledo.
Στην καθιέρωση του πρωκτικούσ εξ ως μια αρκετά διαδεδομένη ερωτική συνήθεια έχει σαφώς συμβάλλει και η πορνογραφία, τονίζουν οι ερευνητές. Το γεγονός όμως ότι αυξάνονται τα ποσοστά δε σημαίνει κιόλας ότι οι γυναίκες που το δοκιμάζουν μια φορά θέλουν να το επαναλάβουν ή να το κάνουν συνήθεια στην ερωτική τους ζωή. Μόνο το 8% των γυναικών που το δοκίμασαν πρωκτικό σεξ, τον προηγούμενο μήνα επιθυμούν να το επαναλάβουν, τονίζει μια άλλη έρεθνα από το Πανεπιστήμιο της Indiana. Είναι περισσότερο ένα πικάντικο παιχνίδι που κάποιες φορές θέλουν να το δοκιμάσουν με τον σύντροφό τους παρά μια συχνή ερωτική συνήθεια. Το κάνουν μόνο σε ειδικές περιστάσεις, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή στα γενέθλια του άνδρα τους, λόγου χάρη, αναφέρει η Mc Bride. Το μυστικό όμως, για να το έχει ένας άνδρας, όπως η ίδια επισημαίνει, είναι να μη το ζητά ο άνδρας σαν χάρη από τη γυναίκα του. Να μην είναι μια πράξη καταναγκαστική για εκείνη.
“Ο πρωκτός είναι μια περιοχή με αρκετές νευρικές απολήξεις”, συνεχίζει “και αυτό μπορεί να είναι πολυ διεγερτικό για κάποιες γυναίκες”. Η γυναίκα πρέπει να νιώσει αρχικά χαλαρή, να μην αγχωθεί και να μη νιώσει πίεση για πρωκτική συνουσία. “Διαφορετικά θα είναι αρκετά επώδυνο και ψυχολογικά αλλά και σωματικά για εκείνη”.
Πώς πρέπει να το ζητήσει ο άνδρας από μια γυναίκα:
Το πρώτο που πρέπει να έχει υπόψην του είναι ότι πρέπει να σέβεται τις επιθυμίες της. Να μιλήσει μαζί της και να ακούσει όλους τους φόβους της και τις ανησυχίες της. Ακόμα και αν πει ναι, ένας άνδρας πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να το ζητά κάθε φορά που εκείνος το επιθυμεί. Το πρωκτικό σεξ είναι μια ιδιαίτερη ερωτική επαφή αρκετές φορές αμήχανη ή επώδυνη για την γυναίκα, άρα πολύ δύσκολο να καθιερωθεί ως μια σύνηθης πρακτική.

Πηγή: boro.gr


Γιατί το πρωκτικό σεξ είναι τόσο δημοφιλές ;

 H λεπτομερέστερη έρευνα για τη σεξουαλική ζωή των Αμερικανών έχει γίνει πρόσφατα από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Κίνσεϊ, στην Ιντιάνα, οι οποίοι και χρησιμοποιώντας ένα δείγμα 5.865 ανθρώπων, έδωσαν απαντήσεις στα πιο καίρια θέματα.

Εκείνο που εκπλήσσει ιδιαίτερα σε μία χώρα που θεωρείται αρκετά πουριτανή και μάλιστα έχει νόμους σε πολιτείες που ρυθμίζουν τη σεξουαλική συμπεριφορά, είναι πως η έρευνα έδειξε ότι οι πρωκτικές επαφές έχουν διπλασιαστεί και θεωρούνται πλέον απολύτως φυσιολογικές. Επιπλέον, όπως όλα δείχνουν είναι από τις πιο αγαπημένες μορφές σεξουαλικής επαφής.

Πού οφείλεται όμως αυτό; «Αν πειραµατίζεσαι στο σεξ, μέσα στην τάση των γενικότερων πειραματισμών αργά ή γρήγορα φτάνεις εκεί», λέει ο δρ Σβαρτς αναφερόµενος στο πρωκτικό σεξ και ίσως να μην έχει και πολύ άδικο.

Πηγή: queen.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ